fbpx

9 voordelen van online boekhouden

Door Roy | 15 oktober 2018

Als ondernemer kun je de administratie op verschillende manieren bijhouden. Waar je voorheen je mappen en bonnetjes eens in de zoveel tijd bij de boekhouder langs bracht, is GoedOpOrde.nl als administratiekantoor van de toekomst, een groot voorstander van e-boekhouden. Twijfel jij nog over online boekhouden? Wij hebben 9 voordelen op een rij gezet.

1. Makkelijk samenwerken met je boekhouder

Je kunt tegelijkertijd met je boekhouder in je administratie inloggen. Als er bijvoorbeeld iets onduidelijk is en je wilt een vraag aan je boekhouder stellen kun je samen live in de online administratie zien wat er onduidelijk is.

2. Online boekhouden is inzichtelijk

Hoeveel komt er deze maand binnen? Wat gaat eruit? Is de omzet hoog? Slechts met een paar keer klikken kun je dit direct checken. Wij werken  met de software van Exact Online. Met dit programma krijg je extra inzicht in jouw administratie door middel van rapportage opties.

3. Besparing op tijd en geld

Doordat je digitaal via je smartphone of tablet facturen kunt uploaden en digitaal facturen kunt sturen bespaar je tijd en geld. Je hoeft dus nauwelijks te printen en geen postzegels meer te plakken.

4. Altijd en overal bereikbaar

Of je nu in de trein zit of aan het strand, je kunt overal online boekhouden! Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Ook facturen kun je gemakkelijk digitaal te versturen.

5. Automatische updates & back ups

Omdat je administratie online in de cloud staat en er dagelijks een juiste back-up wordt gemaakt is jouw boekhouding veiliggesteld. Crasht jouw computer? Via de cloud is je complete boekhouding terug te halen.

6. Online boekhouden is veilig

Aanbieders van boekhoudsoftware zijn afhankelijk van hun betrouwbaarheid. Het is daarom voor deze softwareleveranciers belangrijk om goede automatische back-ups en beveiliging te verlenen. Dus ook in het kader van de privacy zit je safe!

7. Met de tijd mee

Tegenwoordig werken steeds meer ondernemers in de cloud met hun email, klantenbestanden, urenregistratie en agenda. Er is steeds meer behoefte aan bedrijfsmatige apps die hieraan gekoppeld kunnen worden. Het online werken maakt het samenwerken met anderen makkelijker en efficiënt.

8. Ruimtebesparend

De kasten vol met goedgevulde mappen zijn niet meer nodig! Je kan vrijwel papierloos boekhouden en je hebt alles digitaal beschikbaar. Daarbij ben je niet meer afhankelijk van een werkplek of computer. Met een online boekhoudprogramma is het eenvoudiger om alle gegevens 7 jaar te bewaren tot de wettelijke bewaartermijn van de belastingdienst is verstreken.

9. Makkelijk te koppelen

Bankafschriften inlezen is met een boekhoudsoftware super eenvoudig. Daarnaast bieden online boekhoudpakketten vaak een koppeling met de Kamer van Koophandel. Klanten en/of leveranciers toevoegen is daarmee een fluitje van een cent. Daarnaast bieden sommige leveranciers nog andere koppelingen met bijvoorbeeld je webwinkel of PayPal-account. Bij GoedOpOrde.nl behoren al deze koppelingen tot de mogelijkheden, wel zo makkelijk!

Enthousiast geworden over online boekhouden? Bekijk onze pakketten om te kijken wat past bij jouw behoeften.


Meer lezen?

  Alle blogs
  Ondernemingsweg 2C
  2404 HN 
  Alphen aan den Rijn

  Onze kantoren

  Administratiekantoren GoedOpOrde.nlFranchise kantoor starten?
  Chat openen
  Welkom!
  Kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje en een van onze medewerkers helpt je graag verder.
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram