fbpx

Waarom Roy een podcast voor ondernemers maakt

Door Dewi | 9 december 2021

Het is mooi als je ondernemers kunt helpen. Dat is een van de hoofdredenen waarom Roy Spierenburg, als mede-eigenaar van GoedOpOrde.nl, zoveel plezier uit zijn werk haalt. Vooral ook omdat hij zelf alle stappen van een groeiende onderneming mee heeft gemaakt en nog steeds dagelijks ervaart. En waarom zou je deze ervaring niet delen met de buitenwereld? Roy vertelt waarom hij samen met Paul Tuinenburg een podcast is gestart voor ondernemers.

De geboorte van Ondernemersspirit – de podcast!

Afgelopen zomer was ik met goede vriend en mede-ondernemer Paul Tuinenburg van Impacter aan het BBQ’en. Hier vertelde Paul over zijn idee om een podcast te starten wat direct mijn nieuwsgierigheid wekte. We luisteren allebei graag naar podcasts en we delen twee passies (eigenlijk drie, maar qua keuze voor de voetbalclub komen we er niet uit samen ?), namelijk ondernemen en whisky. En hoe tof zou het zijn om hierover een podcast te maken?

Het idee was dus al snel geboren en we konden naar de tekentafel. Het concept was eenvoudig. Onder het genot van een goed glas whisky lekker babbelen over ondernemen. Door ook gasten aan te laten schuiven en diverse onderwerpen te bespreken hadden we al snel een opzet van hoe het eruit moest komen te zien.

Roy (links) en Paul (rechts) genieten van een goed glas whisky

Maar waarom dan in de vorm van een podcast?

Een podcast is een mooie manier om je eigen verhaal kwijt te kunnen. Mensen luisteren gemiddeld 45 minuten naar een podcast dus het biedt een podium om in een onderwerp te verdiepen. Je kunt relatief veel informatie kwijt in weinig tijd, waarbij de luisteraar ook nog eens voor langere tijd aan je gebonden blijft. Daarnaast kun je het persoonlijk maken, waardoor mensen zich sneller gaan herkennen in de verschillende situaties en jou als persoon ook beter leren kennen.

Dat laatste is in onze dienstverlening ook een voordeel. Klanten vertrouwen toch hun financiële hebben en houden aan je toe. Dan helpt het als ze zich vertrouwd voelen bij je. Je kunt met een podcast werken aan je expert status en dat is vandaag de dag toch jouw onderscheidend vermogen in deze verzadigde markt. Het maakt je uniek ten opzichte van een concurrerend kantoor.

Toekomstplannen met deze podcast?

Voorlopig maken we iedere twee weken een aflevering. De ene keer samen, de andere keer met een gast. We hopen het aantal luisteraars te verhogen en zo een grotere groep ondernemers te kunnen inspireren met onze verhalen en ervaringen. Om dit te bereiken zal er op korte termijn een website worden opgezet en zetten we social media in voor de marketing. Ook proberen we via ons netwerk de podcast onder de aandacht te brengen.

Of we al hebben nagedacht over een jubileum aflevering? Uiteraard! Dan moet er wat ons betreft een Ondernemersspirit On Tour komen naar het beloofde Whiskyland: Schotland!

Ben je ook benieuwd naar de podcast? Beluister hem dan hier!


Alle blogs
Ondernemingsweg 2C
2404 HN 
Alphen aan den Rijn

Onze kantoren

Administratiekantoren GoedOpOrde.nlFranchise kantoor starten?
Chat openen
Welkom!
Kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje en een van onze medewerkers helpt je graag verder.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram