fbpx

Kim start met veel enthousiasme kantoor Gouda!

Door Dewi | 2 januari 2024

Na mijn middelbare school begon ik richting Marketing en Media. Maar ik kwam er al snel achter dat de creatieve kant minder voor mij was weggelegd. Ik was altijd degene die over de berekeningen ging tijdens studieprojecten, de penningmeester was bij studenten activiteiten en maakte de nacalculaties bij groepsuitjes. De cijfermatige kant lag mij duidelijk veel meer als rationeel persoon.

‘Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden’, riep ik altijd tijdens mijn studiejaren. Van MBO naar HBO, met switch in studierichting, ben ik uiteindelijk aan de universiteit afgestudeerd aan de Masteropleiding Finance. Tijdens mijn studiejaren ben ik ook begonnen met financiële bijbanen, waarbij ik op de financiële afdeling werkte bij verschillende bedrijven. Hier heb ik het vak boekhouden geleerd.
Dit lange pad heeft me tot het juiste eindpunt gebracht en gaf me de ervaring mee die me heeft geholpen te komen waar ik nu ben.

Na mijn afstuderen ging ik aan de slag als consultant bij de fusie en overname praktijk binnen een groot accountancy bedrijf. Hier voerde ik boekenonderzoek (due diligence) uit bij voornamelijk MKB/familiebedrijven. Binnen enkele weken de volledige financiële situatie van een bedrijf doorlichten, met het management om de tafel en de risico’s identificeren. Ik heb in die tijd enorm veel geleerd!

Na een tijdje wilde ik ook het controlling vak graag leren. Budgetteringen, forecasts maken, maandafsluitingen, ad hoc analyses en iets kunnen betekenen voor de groei binnen een organisatie. En zo kwam ik bij de Bijenkorf terecht. Ontzettend uitdagende rol waar ik gelijk verantwoordelijk werd voor de cijfers van alle fysieke winkels in Nederland. Ik zat hier om tafel met zowel de mensen uit de winkels, inkoopafdelingen en de directie. Leuk en leerzaam om met mensen van allerlei niveaus en achtergronden te werken.

Vanaf dat moment heb ik verschillende controllers/financieel manager rollen vervuld bij een diversiteit aan bedrijven.

Het bezig zijn met cijfers, het kloppend kunnen maken, controleren… Ja, dat zijn dingen waar ik blij van word. Inzichten kunnen geven aan anderen die er zelf minder gevoel mee hebben en het verhaal erachter overbrengen is echt waar ik energie van krijg. Je kan zoveel vertellen met cijfers! Wat ik verder leuk vind is dat ieder type bedrijf in elke branche altijd cijfers nodig heeft. Je kan dus overal aan de slag en van betekenis zijn.

Twee jaar geleden ben ik inderdaad gestart als interim controller vanuit mijn eigen onderneming. Ondanks dat dit goed bevalt, ben ik vaak high-level bezig met cijfers analyseren, interpreteren en verklaren. Ik mis het om met mijn voeten in de klei te staan. Een eigen administratiekantoor leek mij een fijne combinatie om zelf weer aan de slag te gaan met het verwerken van de cijfers, en desgewenst analytische ondersteuning te kunnen bieden aan ondernemers om hen te helpen verder te groeien.

Kim Roest

Een paar jaar geleden liep ik Roy, een van de eigenaren, tegen het lijf in een sociale setting. En na wat kletsen hadden we een goede klik en dachten zakelijk over veel dingen hetzelfde. Mijn stiekeme ambitie om een eigen kantoor te openen – maar niet durfde – kwam weer op. Na diverse gesprekken, kopjes koffie en glaasjes wijn neem ik nu met veel enthousiasme deze stap en vind ik het heel gaaf om me te mogen aansluiten bij deze mooie organisatie.

Naast dat ik mijn vrije tijd graag doorbreng met mijn twee kinderen, vind ik het ook heerlijk om met vrienden op pad te zijn. Ook speel ik nog badminton op competitief niveau.

Lastige vraag…Ik ben ooit wel eens wakker gemaakt met de verrassing dat de taxi voor de deur stond om op vakantie te gaan naar Zuid-Afrika. Ik denk dat weinig dat kan overstijgen!

Ligt eraan waarvoor. Qua kleding staat zwart echt met stip bovenaan. Mijn meisjeshart zou natuurlijk roze zeggen 😉.

Wat wel een grote misvatting is bij mij: ja, ik werk dagelijks met cijfers, maar ik kan nog steeds niet goed hoofdrekenen. Iets wat mijn vader nooit begrijpt…Iets met een generatieverschil denk ik haha. Gelukkig ben ik heel goed met Excel!

Dan nog een paar clichés die bij mij passen. Het glas is bij mij altijd halfvol. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Waar een wil is, is een weg!

Ben jij een ondernemer in de regio Gouda en op zoek naar een administratiekantoor in de buurt?
Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Alle blogs
Ondernemingsweg 2C
2404 HN 
Alphen aan den Rijn

Onze kantoren

Administratiekantoren GoedOpOrde.nlFranchise kantoor starten?
Chat openen
Welkom!
Kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje en een van onze medewerkers helpt je graag verder.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram