fbpx

De Chinese Bamboeplant maakt jouw onderneming winstgevend!

Door Roy | 4 juli 2024

Sta je op een verjaardag met vrienden en de discussie gaat vervolgens over hoe duur het leven is geworden. Jij geeft jouw mening en dan is er altijd wel iemand die de heerlijke dooddoener voor je voeten werpt: "Jij hebt makkelijk lullen, jouw onderneming draait als een tierelier!".

Ken je het verhaal van de Chinese bamboeplant? Dit verhaal biedt het perfecte antwoord op deze vaak gehoorde opmerking. De Chinese bamboeplant is werkelijk fascinerend. Het duurt vijf jaar van intensieve verzorging voordat deze begint te groeien. Dag in dag uit geef je hem water, bemest je de grond en geef je hem misschien zelfs een beetje extra liefde.

Het resultaat? Niets, nada, noppes. Je blijft staren naar hetzelfde hoopje donkere aarde.
Maar, geen zichtbaar resultaat betekent niet dat er geen groei plaatsvindt. Want in dat vijfde jaar komt de Chinese bamboeplant eindelijk door de grond en groeit hij maar liefst 25 meter in slechts vijf weken!

Nu is de grote vraag: groeit de Chinese bamboeplant in vijf jaar of in vijf weken?

Precies, in vijf jaar. Als je op enig moment was gestopt met het verzorgen van deze droom, dan zou de bamboeplant nooit door de grond zijn gekomen. Bye bye onderneming.

Dat vijfde jaar is precies dat stuk succes dat iedereen om je heen ziet. Het zijn die gesprekken met andere ondernemers of op verjaardagen waarin je te horen krijgt: "Ja, jij hebt makkelijk praten, jouw onderneming draait als een tierelier."

Ze zien enkel de vijf weken van groei, maar niet de vijf jaar van keihard werken, slapeloze nachten en opofferingen. Het dagelijks water geven aan jouw droom. Misschien gaat het niet zo snel als je zou willen, maar elke stap, elke tegenslag, elke dag zonder zichtbaar resultaat, draagt bij aan een onzichtbare groei.

Dus, de volgende keer dat iemand zegt dat jouw onderneming als een tierelier draait, glimlach dan en weet dat jij de Chinese bamboeplant hebt grootgebracht. Jouw succesverhaal is niet alleen zichtbaar in de snelle groei, maar ook in de jaren van geduld, doorzettingsvermogen en toewijding.

Wij ondersteunen ondernemers in iedere fase van het bedrijf. Wij begrijpen de uitdagingen en hebben zelf ook alle fases doorlopen. Onze diensten zijn erop gericht om jouw onderneming te laten groeien, net zoals de Chinese bamboeplant. Samen zorgen we ervoor dat jouw harde werk beloond wordt met een bloeiende onderneming.

Wil je meer weten over hoe wij jou kunnen helpen? Neem contact met ons op en ontdek wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Auteur
Roy Spierenburg
Formule Strateeg
Met veel energie en financiële expertise helpt hij ondernemers met hun eigen administratiekantoor.

Alle blogs
Ondernemingsweg 2C
2404 HN 
Alphen aan den Rijn

Onze kantoren

Administratiekantoren GoedOpOrde.nlFranchise kantoor starten?
Chat openen
Welkom!
Kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje en een van onze medewerkers helpt je graag verder.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram